Handmade Planet
Coşul tău este gol!

Daca unul din produsele Handmade Planet a ajuns la dumneavoastra si nu va place, puteti sa il  returnati astfel:

 

Conform OUG 34/2014, clientii persoane fizice in calitatea acestora de consumatori au dreptul de a se retrage din contractul de achizitie de produse incheiat la distanta pe siteul www.handmadeplanet.ro, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile, fara a fi nevoiti sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G 34/2014. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.


Perioada de retragere este de 14 zile, termen ce incepe din ziua semnarii de primire a documentului de transport ce contine comanda dumneavoastra si care sta la baza confirmarii livrarii acesteia.

Pentru a va exercita dreptul de retragere este necesar sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra prin e-mail, care sa cuprinda urmatoarele elemente: datele dumneavoastra legale, numarul si data comenzii, identificarea produselor care se doresc a fi restiuite, datele contului dumneavoastra bancar. Va informam ca in cazul neexercitarii dreptului de retragere in termenul legal, nu veti mai putea renunta la produsele achizitionate. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este necesar sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

Retragerea din contract se poate face atat partial, cat si total. Retragerea partiala din contract implica rambursarea sumelor aferente produselor care se doresc a fi returnate, retragerea totala din contract implica rambursarea sumei aferenta comenzii efectuate pentru toate produsele cuprinse in aceasta, inclusiv a costurilor generate de livrarea comenzii, exceptie facand comisioanele privind platile online, in termen de 14 zile de la data la care Handmade Planet intra in posesia produselor pe care doriti sa le inapoiati. Vom efectua aceasta rambursare prin modalitatea de transfer bancar in contul dumneavoastra.

Produsele trebuie expediate inapoi catre Handmade Planet cu aceeasi modalitate de transport cu care sa efectuat livrarea. In cazul in care clientul nu respecta aceste prevederi, Handmade Planet isi rezerva dreptul de a solicita clientului costuri suplimentare privind procedurile de intrare in posesia produselor (exemplu: Handmade Planet expediaza clientului comanda prin curier rapid si clientul o retrimite catre Handmade Planet prin posta).

Produsele ce se doresc a fi returnate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa se gaseasca in aceeasi stare in care au fost livrate;
- produsele nu trebuie sa prezinte daune provocate prin neglijenta consumatorului (ex. produsele au fost scapate pe jos si astfel s-au stricat total sau partial) care le fac improprii folosirii conform scopului lor;
- produsele trebuie sa aiba toate accesoriile incluse, etichetele intacte si sa fie insotite de documentele originale;

Clientul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc. In situatia in care produsele nu sunt returnate cu respectarea prevederilor de mai sus, Handmade Planet isi rezerva dreptul de a refuza returnarea sau de a solicita clientului o suma ce reprezinta pieredea de valoare a produsului neconform. Suma se va opri din totalul valorii de rambursat clientului.

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care profesionistul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h)

Acest document a fost intocmit la data de 1 octombrie 2016.